Optimalios mitybos seminaras
Seminarą veda LSMU VA profesorė Dalia Sekmokienė
Paskaitos metu:
– Išmoksime pasirinkti maisto produktus, įvertinti jų sudėtį, sužinosime, kas yra glikeminis indeksas;
– Susipažinsime su maisto produktų, jų sudėtinių dalių įtaka sveikatai;
– Mokysimės įvertinti savo mitybą – ar valgote reikiamą kiekį ir reikiamomis proporcijomis baltymus, riebalus, angliavandenius; valgome per daug ar pernelyg mažai?
– Išmoksime pasirinkti įvairias didelės biologinės vertės maistines žoles ir prieskonius;
– Ką valgyti, kad kasdien būtume energingi, išvengtume streso, lėtinių neinfekcinių ligų, onkologijos, kad būtu sveikos smegenys ir būtume žvalūs senatvėje;
-Kaip paprastai ir taupant savo laiką pasiruošti kiekvienos dienos racioną;
-Kaip greitai ir nesudėtingai nusipirkti sveikus produktus mūsų kasdien lankomuose prekybos centruose;
-Kaip per 20min. kiekvieną dieną paruošti skanius pietus sau ir šeimai;
-Apie tai moksliškai, bet paprastai ir suprantamai išdėstys LSMU VA Maisto saugos ir kokybės katedros prof. Dalia Sekmokienė
-Naujausios mokslo žinios iš ES, JAV bei kitų šalių mokslinių konferencijų sveikos gyvensenos tema.
Registrtuotis el.p. dalruka@gmail.com arba 862098686 Dalia R.